Koncerti

Level 38: Otay:onii (CN) + Đo

Z navdušenjem najavljamo, da na Level Up prihaja vsestranska kitajska umetnica Otay:onii, ki si je s svojim povsem nezemeljskim avant-popom utrla poti na najprestižnejše evropske festivale, kot so Roadburn, Le Guess Who in CTM.

👾 Otay:onii 👾 Đo


Vstopnina: 10 EUR v predprodaji, 12 EUR na dan dogodka
Predprodaja: https:bit.ly/Level38presale
Vstopnice so v predprodaji na voljo na Olaii.com ali v trgovini BigNose, vseh 3DVA trafikah in na Shell bencinskih servisih.

🙌 Za fane: Diamanda Galás, Roadburn, Gazelle Twin

📨 Naroči se na novice cikla Level Up: https://bit.ly/levelupdates
👀 Sledi na družbenih omrežjih: Level Up Instagram, Level Up Facebook


Lane Shi Otayonii se je rodila na Kitajskem in pri šestnajstih letih emigrirala v ZDA, kjer se je hitro vključila v podtalno sceno kot vokalistka čislanih zasedb Dent in Elisabeth Colour Wheel, sočasno pa je začela samostojno ustvarjati tudi pod imenom Otay:onii, kar je projekt, ki mu trenutno posveča največ pozornosti. Njen slog zaznamujejo kompleksne zvočne strukture, ki vključujejo glitche, distorzirane vokale in nenavadne ritmične prehode, v svojem delu pa pogosto prepleta kitajsko folkloro s sodobnimi zvoki post-industriala in raznoterimi kulturnimi referencami. Njeni performansi vključujejo unikatne kostume in scensko postavitev, kar ustvarja nadrealistično atmosfero, idealno za raziskovanje motivov sanj, identitet in anksioznosti, ki predstavljajo tematsko podstat njene glasbe. Aktualni album Dream Hacker (2023), ki je izšel na WV Sorcerer Productions, je požel veliko uspeha, konec septembra pa se že nadejamo izidu novega albuma True Faith Ain’t Blind, ki obljublja razdiranje dogem klasične glasbe in metala skozi medij glasu in klavirja.

“Imagine an amalgam of Diamanda Galás, Julie Christmas, PJ Harvey, Judy Garland on the best night of her life and John Motherfucking Coltrane.” – Decibel Magazine

“At every turn you’re reminded this is something you haven’t heard before.” – Stereogum




Za imenom Đo stoji akademsko izobražena čelistka Johana Musić, ki zadnji dve leti
ustvarja ekspresivno elektro-akustično glasbo, predstavljeno na albumih Jezdeci senc, Nelumbo in Zatišje. Njeni koncerti so zaenkrat precejšnja redkost – letos smo jo lahko slišali le enkrat v okviru intimnega koncerta na Festivalu Tresk – zato priporočamo, da to priložnost izkoristite. Na koncertu lahko pričakujemo izbor pesmi z do sedaj izdanih albumov ob pomoči vokala in harmonike.

“Umetnica se z albumom Nelumbo poslušalskemu občestvu predstavlja z zrelim in dovršenim izdelkom.”
– Marko Miočić, Radio Študent

EN:
We are delighted to welcome the versatile Chinese artist Otay:onii to the Level Up series. With her dark and otherworldly avant-pop she has found her way onto lineups of prestigious festivals, such as Roadburn, Le Guess Who and CTM. Support from the local electro-acoustic outsider Đo.

Organizacija: KUD Channel Zero

Dogodek podpirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo